Sunnuntain treenit olin suunnitellut huolellisesti ja sen huomasikin! Maneesilla oli kuitenkin yllätys-häiriönä Akka & Joli, joten aktiivista treenin muokkaamista tarvittiin taas. Helin ja Eerikan likat on Ihkusta niin ihanii, että!

Aloitin siis kontaktin vahvistamisella ja jahka Ihku pystyi keskittymään siirryin kake-sarjaan, jossa takaisinpäin ketjutus. Muutama halvaus tyttöihin liittyen, mutta mun hermo piti just ja just ja niin sain loppuun maahan-jätön, josta istu-man ja paluu sivulle.

Kakkososuudella Sari avusti liikkeenohjaajana. Taas alkuun namilla kontaktin vahvistusta. Sitten "kehään" meno ja seuraamisliike, jossa vahvistin ensin liikkeellelähtöä, sitten 10 askeleen seuraamisen jälkeen juoksuunlähtöä. Seuraavaksi samalla aloituksella liikkeestä maahanmeno, josta heti palkka ja sitten uppi, josta palkaksi syöksyminen eteen leluun. Kaikki sujuivat loistavasti, vaikka aina välissä perusasennossa odottelua tuli ihan kisoja vastaavalla tavalla.

Viimeisessä sessiossa kisamaisella käskytyksellä luoksetulo, jossa palkkasin ensin 1/4 matkan vauhdista. Toisessa luoksarissa pysäytys käsimerkillä ja palkka Sarilta. Koira reagoi tosi nopeasti ja kääntyi taas puoliksi sivuttain. Nyt ennen pysäytystä tuli yksi laukka... täytyy hieman analysoida missä laukan vaiheessa annan käsimerkin eli missä kohden saan koiran pysähtymään nopeiten. Luultavasti km pitäisi sijoittaa liitovaiheeseen tai heti sen jälkeen, kun etujalat iskeytyvät maahan eli ennen kuin takajalat heittävät koiran taas yhdellä laukalla eteenpäin... Luoksetulojen jälkeen siirryin hypylle, joka onnistui nyt ilman jumeja. Nyt ongelmana oli ennemminkin esteen toisella puolella olevalle ruokakipolle karkaaminen ja kuurot korvat lätkän ja istumiskäskyn suhteen. Näitä täytyy siis vahvistaa ruokahoukuttimen kanssa. Hassua! Täysin päinvastainen ongelma kuin ed. treenissä...