Lauantaina treenasimme Niihamassa. Aluksi Ihku seurasi. Normikäynti ok, mutta perusasennot aavistuksen edessä. Juoksu muuten ok, mutta käännöksissä vielä väjyyttä. Hitaassa kävelyssä edisti jo lähes törkeästi. Sivuaskeleissa haparointia. Ne täytyy ihan opettaa nekin!

Seuraamisen jälkeen jatkoin luoksetuloon, jossa alun maahanmenoon täytyy nyt kiinnittää huomiota. Koira on nyt kyllä nopea, mutta hieman liiankin, eli se ei malttaisi odottaa käskyä! ;) Luoksareiden vauhti yllätti - se oli hurrrja! Ja sen vuoksi pysäykset eivät olleet ihan optimaalisia, mutteivat huonoja kuitenkaan. Jatkan puunkiertoharkkoja ja vahvistelen pysäytyksiä suoralla pallon heitolla.

Tauon jälkeen aloitimme noudon palautuksilla, jotka hyviä. Tästä tunnariin, jossa Sari vei muut kapulat, minä omani. Etäisyys alle 5m. Ihku lähti hienosti hommiin. Haisteli kapuloita aina kaksi kerrallaan, ja palasi ja tarkasti ensimmäisen. Hyvällä työstöllä oma kapula löytyi ja nosto ok, mutta sitten mä myöhästyin naksun kanssa ja naksautin vasta, kun koira oli kääntynyt mua kohden ja pysähtynyt, jotta mitäs nyt... Palkkasin kuitenkin supikoiran karvalla, johon Ihku iloisesti syöksyi.

Noutojen jälkeen siirryimme vielä kakeihin, joissa maasta seisominen ja paluu makuuseen oli hakusessa. Ihan kohtuullista hommaa, mutta pitää edelleen antaa koiran tarjota aluksi, jotta tekniikka löytyy. Seisomisen ja istumisen väliset siirtymät olivat nyt hyviä.

Tauon jälkeen otimme vielä kimppapaikkaistumisen ja -makuun Kurt-sanin kanssa. Laitoin Ihkulle houkutenappuloita maahan ympärille. Haistelua ei ollut, mutta molemmissa liikkeissä etutassut liikahtivat kerran, joten sitäkin täytyy muistaa vahvistella!

Superkivat treenit! Kävimme vielä lenksulla ja haimme pizzaa ja teimme vielä parin viikon treenisuunnitelmat pöydän ääressä istuen. Nyt homma vaikuttaa taas hyvältä. Se siis etenee!